Pere Alzina i Bilbeny ha escrit:

Enhorabona per aquesta web tan nítida, clara i ben estructurada. Mirant-la i remirant-la m'han vingut al cap un parell de dubtes:

1. En l'interactiu "Actua" l'estimació de la distribució final es basa en algun càlcul o tan sols en el % de repostes "positives" o "negatives" pel medi?

2. Les prediccions de canvi climàtic són diverses o n'hi ha una de sola? Té el consens i acceptació del 100% de la comunitat científica o...hi ha alguns que ho tenen clar i d'altres que no? 

3. En els canvis de distribució potencial futura de cada espècie (mapes de distribució futura) es tenen en compte només aspectes climàtics o també fisiognòmics (estructura vertical i horitzontal de la vegetació)? 

Ecco respon:

Hola Pere,

moltes gràcies per les felicitacions i agraïm que la pàgina t'hagi agradat. En relació als dubtes que expreses:

1. Efectivament el resultat de l'apartat actua nomès es basa en el % de respostes positives i negatives ja que vol ser un joc senzill i amable per mostrar com el nostre comportament pot influir en el medi que ens envolta.

2. El que té consens en la comunitat científica és l'evidència del canvi climàtic. Les prediccions tenen el mateix consens que poden tenir les prediccions metereològiques. Per tant, aquelles prediccions publicades en revistes cientifíques de prestigi es poden considerar més o menys consensuades. Tot i així, la ciència és discusió i, per tant, totes les prediccions estan subjectes a canvis a la vista de noves investigacions. El que presentem aquí té un consens ampli a escala europea.... de moment!

3. Els mapes de distribució potencial futura estan calculats només amb variables climàtiques. Aquest fet pot repercutir de manera encara més negativa en algunes espècies de boscos subalpins ja que si les prediccions s'acompleixen, es fa díficil creure que els boscos puguin "escalar" les muntanyes al mateix ritme que els ocells.

Fins aviat i moltes gràcies pel teu comentari


2013-06-25 12:12:42 | Categoria: comentaris

© 2010 Institut Català d'Ornitologia ICO
Museu de Ciències Naturals, Zoologia, Passeig Picasso s/n, 08003 Barcelona
Tel: 93 458 78 93 Fax: 93 310 49 99 E-mail: ico@ecco.cat
Mapa del web | Crèdits